Trodde jag aldrig!

Evelina är på dagis å ska vara med på Vialn där för första gången idag..
Dom skulle ringa oss om dom inte fick Evelina att somna så att vi skulle hämta henne så hon fick sova hemma ist men dom har fortfarande inte ringt å nu är klockan 12.48 å dom brukar lägga dom runt 12. Trodde allvarligt talat inte att dom skulle få henne att somna där?! hmm. men det måste dom ju fått eftersom dom inte ringt än. då är jag mäkta imponerad av dom :D
dom kanske har slitit ut henne så hon inte klara håla ögonen öppna :P hehe!

Ska bli väldigt intressant sen när vi ska hämta henne vid 14 tiden :)

Det var iaf jag som lämnade henne på dagis idag å ja va så himla nervös att hon skulle börja gråta, men jag vinka hejdå men hon hade fullt upp att springa runt å busa så hon märkte inte ens när ja gick, tror jag!

Denna dagen har gått så himla sagt nu bara för att evelina inte är hemma!! herreguud jag har ju hela dagen kvar liksom!

Sen ska vi en tur till lekparken med Liza å Molly å kanske Cornelia :) ska bli kul kul!! måste väl även inom Jysk å köpa en kudde som Evelina ska ha på dagis..

Idag har jag köpt en resväska en stor å bra! mycket lättare att ha än en massa bags :P nu äh vi klara att dra till sjöss på söndag ;) hihi! jag e jätte spänd inför miniresan!! jag har aldrig åkt kryssning förr å inte Evelina heller för den delen! ska bli spännande!! :D
jag har skrivit ut en massa bilder som ja ska ta med till dagis när vi ska hämta hem vårat lilla troll som dagisfröknarna ska sätta ihop till en trygghetshäfte som evelina å andra barn kan bläddra i :) gulligt!

jag önskar att jag hade fått några jobbtimmar denna vecka men det ser mörkt ut.. ingen som ringt å sagt nått iaf :( Jag som trodde att jag skulle få fasta dagar på schemat 1 till 2 dagar i veckan å sen bli inringd men tydligen inte.. jag är så besviken!! men jag måste ju vara kvar där för jag måste ju ta allt ja får! men önskar att det varit betydligt mer :/ men men sånt är livet!

Jag vet vad jag önskar mej i julklapp nu iaf :) jag önskar mej presentkort på MARIMEJ :) guuuud va mkt saker det är där som jag vill å ska ha!!! :P

nej hej då!

dagen idag liksom..

Hej hopp!!
Idag har det varit en sån där skön dag tycker jag.
Förutom att vi lämnade Evelina på dagis själv idag för första gången. eller ja Andreas fick lämna henne å jag hämta henne :P
Hon är i sån där MAMMAperiod så hon hade nog blivit väldigt ledsen om ja lämnade henne så jag hoppade det idag :P gör så ont i mammahjärtat att gå ifrån sitt gråtande barn! I HATE IT!
Men det hade iaf gått bra på dagis å hon hade inte gråtit nått när andreas lämnat henne å hon hade varit snäll nästan hela dagen. ;)

Imorgon ska hon vara där i 5 timmar om det går som det ska annars ringer dom så att vi får komma å hämta henne. Asså om dom inte får henne att sova på vilan så jag är nästan beredd på att vi får åka å hämta henne imöra för hon är inte den lättaste att få att sova :P ska bli spännande å se iaf :)

efter dagis så tog vi oss en tupplur i 2 timmar å senefter det åt vi lite mellanmål å sen gjorde oss iordning å drog ner på stan å kikade efter stövlar till skruttan. inte det lättaste för allt e så himla dyyyrt! så vi får nog ta en sväng inom challa nån dag :)
vi gick en sväng till mitt jobb men där var det så mkt folk så vi stanna inte kvar så länge, fick iaf i Evelina en liten squeeze :)
sen gick vi till Kappahl å köpte fingervantar å matchande mössa i minimodell.. va gulliga små vantar det var å ändå e dom lite för stora :P sen vidare till mataffären å sen hem å lagade mat och sen åt vi en sen middag jag å min prinsessa
sen har vi bara myst å pratat å lekt hela kvällen tills hon blev trött å ville sova så jag fick gå å lägga henne! jag skulle gärna kunna ha henne uppe heela natten kändes det som för vi hade så mysigt kul :)
nu sussar hon och jag har städat undan lite leksaker å städat akvariet å nu sitter ja här å skriver!

Måste bara skriva att jag även haft många tankar till min mormor idag! mostra ringde förut å sa att mormor var å opererade bort hudcancer på näsan och hon hade tydligen fått veta att det förra dom tog bort var elakartad cancer :/ jag afttar inte så mkt vad allt innebär men ska googla det sen efter jag duschat!!
Älskar ju min mormor så otroligt mycket å jag vill inte att det ska hända henne nått farligt :(
nu ska ja hoppa in i duschen! snabbt så inte lillan hinner vakna!
lite bilder kommer här nedan!

lite jag kan äta själv bilder å ett på vårat lilla akvarium :)

 

Förlossningsberättelsen :)

Hej hej på er!!
Läste en kompis blogg å hon hade skrivit sina förlossningsberättelser idag så då var ja tvungen å kika om ja å hade det på min blogg å det hade ja, men den syndes inte för den var i en konstig färg å det gick inte att ändra.. så här har ni den igen :P
Har utökat den lite mer sen ja skrev den först.. :) kommer upp minnen i huve på en :)

Natten den 30/5 kl 03.55 skulle ja gå upp på toan å när ja ställde mej upp så klickade det till på nått vis nere i magen å ut kom vatten och jag fick typ panik å sprang in te toan å satte på mej bindor å sprang in till andreas å väckte han å sa att vattnet gått å att jag skulle ringa förlossningen (Andreas var helt lugn å typ sov vidare) jag gick in på toan å ringde förlossningen å berättat att ja visste att vattnet gått, å va kul sa dom å frågade om ja hade ont å nej det hade ja inte då å därför sa hon till mej att gå å lägga mej igen å sova å vila upp mej å återkomma igen vid 8 å få en tid för kontroll. jaha tänkte ja å gick å la mej å va mega nervös å kunde verkligen inte somna. en halvtimme efter samtalet så började värkarna och dom blev regelbundna efter en timme ca..

Låg hemma å pinades å tvingade upp andreas å packa det sista,
Asså tiden mellan värkarna var hur underbar som helst kändes det som man kunde pusta ut å slappna av lite innan nästa kom igen å på slutet där var det väldigt ofta men trodde inte att det var så bråttom eftersom dom sa som dom gjorde på telefon.

ringde in vid typ halv 8 å sa att ja ville komma in, hon i telefon tyckte att ja skulle ta mej ett bad hemma först men det sa ja att ja inte orka så då fick ja komma in om ja ville sa hon..
den bilfärden va nog den längsta någonsin. å så vet ja att det var en traktor som stoppade upp trafiken å andreas var rasen på traktorn å ja var rädd att det skulle hända nått i bilen eftersom värkarna var så täta som dom va :P

vid 9 nån gång var vi där å jag hade så ont men jag har svårt att visa för andra att jag har så ont som jag har.

Barnmorskan frågade hur ja mådde å ja sa att ja hade jäkligt ont (men hon trodde nog inte på mej eftersom ja inte visade det) å att det kändes som ja skulle skita ner mej :P Hon klämde på magen å kände efter huvet men fann inge huve och hon frågade om bebisen verkligen låg neråt med huvudet å ja det gjorde hon sa ja! hon skulle be någon annan att känna sa hon.

Hon satte på ett CTG ist för att känna hur öppen ja var eftersom vattnet hade gått sa hon å gjorde det å sen skulle hon gå å ta sej en kopp kaffe å sen komma tebax. Denna apparaten visade bebisen hjärtljud och även när värkarna börjar dra igång å när dom avtar å jag kan lova att min snälla pojkvän gillade denna apparat väldigt mkt! " Älskling det är en värk påväg nu" Jag: NÄHÄÄÄ SKÄMTAR DU MED MEJ LR? :P
Jag har för mej att ja tryckte på klockan efter ca 15-30 min för att jag var kissnödig, hon kollade ctg och konstanterade att jag visst kommit längre än va hon trott och sen gjorde hon en koll för att se hur mkt ja va öppen å ja va nästan helt öppen (10 cm) fattades bara nån millimeter :P
Hon sa då att det inte var konstigt att ja hade så ont å att det kändes som ja skulle bajsa ner mej för det var ju bebisen som ville ut..och så sa hon att det inte var konstigt att hon inte kände något huvud när hon klämde efetrsom bebisen redan var såpass långt ner.. Å då fick jag Lustgasen för första gången. det var på tiden liksom!
Det hade ju redan gått så långt så ryggbedövningen var försent att få så ja fick enbart lustgas å ja må säga att det gjorde ooont!!!
Sen började krystvärkarna, jag var redan så slut i kroppen eftersom jag inte hade klarat somna alls innan vattnet gick så jag hade ju varit vaken ett dygn typ så jag skrek att ja bara ville hem å sova.. krystvärkarna var lite för korta så jag fick dropp som skulle förlänga dom.. kunde bli så om allt gått väldigt fort och kroppen är trött.. (Jag fick panik å sa att ja vill inte att ni förlänger mina värkar, det gör nog onte som det gör!) men nu efteråt fattar ja varför ;) kunde
efter ca 2 timmars slit med krystvärkar och tusen ändrade ställningar och en massa sköterskor å läkare i rummet ifall dom skulle behöva hjälpa mini ut så tittade hon äntligen ut!!! det var så underbart att få se å höra henne så jag började gråta..
Min underbara dotter föddes 12.44 å hon var det vackraste barn ja någonsin sett <3 vikt: 3670 och 50 lång :D

Det var min förlossning..
Och jag hoppas verkligen att min nästa förlossning inte tar så lång tid under själva krystarbetet!! Fyy fan va sleten man blev av det!! Nästan alla säger att dom tycker att det värsta är värkarna som är innan krystvärkarna, men det kan ja nog inte hålla med om :P kanske om jag å bara hade fått nån enstakad sånn värk :P

Och som säkert dom flesta fattat så gillade ja inte min barnmorska.. tycker inte att dom tog mej på allvar i början!!

Ca en vecka inann födseln :)


precis fått upp lillan på magen!! dålig bild.. å nej den där sköterskan tyckte ja om :) och som ni ser så hann ja inte ens få på mej sjukhuskläder.. borde dom ha gett mej med en gång tycker jag!


Nyfödd liten prinsessa med platt näsa efersom krystvärken avtog precis när hon äntligen skulle komma ut :P


Ca 16 månader senare :D min älskade dotter Evelina!
 
tjineling <3

uh vilken dag!

Ja det kan man lugnt säga ja!!
Idag var det min första öppning på jobbet å ja det gick väl ganska bra. jag slog iaf upp portarna i rätt tid ;)
men uh av det var mkt som krångla! ATG maskin som inte ville starta, tidningar som inte gick att göra retur på å tv-apparater som inte funka å en dator (kassa) som inte internet ville gå i gång på :P fann inte alla lampknappar heller men ringde en trött madde å fick hjälp tillslut med lamp problemet iaf :)
Sen hade ja turen att hon som skulle börja 1 timme senare kom en timme tidigare så hon kunde få igång ATGn :P
sen har det typ varit småkrångel hela dan så det var ganska skönt att sluta efter 6½ timme ändå :P
Men nu har ja iaf lärt mej mer om öppningen! hejja mej!
som tur va så var det ja va mest nervös för det minsta att vara nervöst å det var om min kod till larmet inte sku7lle funka men det gjorde den tack gode gud :P

Åh nu lite uppdateringar om boendesituationen!
pratade med han vi hyr av förut å tydligen så har hela fadderullan gått till RÄTTEGÅNG!! men ordförande i styrelsen kom hit med papper förut som vi skulle ge till honom å det var tydligen en ny söknad om att få hyra ut i andra hand.. så frågan nu är om dom kanske godkänner för att slippa rätten?! hm han fatta inte varför han skulle fylla i dom papprena igen :P
Men det känns som att vi kanske kommer att få bo kvar!! lite mer hopp i hjärtat är det iaf!!! <3

imöra e det inskolning på dagis igen :) kommer nog bli kulit det :) men jag gruver mej litte för den dagen ja ska lämna henne där själv utan mamma eller pappa :( men det hör nog till i mammahjärtat!

Nu ska ja ta mej 3 godisar till å kika lite på datan å sen ska ja nog göre mej klar å gå å lägge mäh!!

Natta på säh!

slarv

Hej hej..
 
Ja jag är slarvig å aldrig skriver nått här :P
ska ge er en liten uppdatering av allt runt omkring nu.. (väldigt liten för ja e trött)
 
Boendet: Vi vet fortfarande inte om vi får bo kvar eller inte. Han vi hyr av har iaf skickat in en överklagan som tydligen gick till hyresnämnden i göteborg så nu väntar vi på svar där ifrån! hoppas att vi får det svaret snart så att man kan börja planera lite å kanske vilja kunna ta tag i hemmet här å få iordning precis som vi vill..
 
Jobbet: Har nu jobbat klart alla provdagar å var på möte igår!! Jag fick jobbet men inte heltid :( fick bara 25% + extra när det behövdes.. Jag hade verkligen hoppats på att få heltid så att vi kunde börja leva normalt å kunna roa oss lite ist för att behöva tänka på ekonomin hela tiden men tyvärr så blev det inte så :( har räknat lite å har ja bara dom där fasta 25% så får ju ut högst ca 2500 i månaden (jippi) Men det är en erfarenhet å jag har ju fått lära mej MASSOR med nya saker som jag sen kan skriva med i mitt cv att ja kan :D å det e ju bra :) jag tackade ja till erbjudandet, men får jag tag på ett bättre erbjudande nån annanstans med bättre betalt så tar ja såklart det! 2500 e ju iaf mer än 0:- så ja e väl glad fast inte helt nöjd ;) ni fattar nog va ja menar :P
 
På fredag ska jag å evelina till dagis å hälsa på å kika runt å på måndag börjar inskolningen :) SPÄNNANDE men även läskigt att lämna bort henne till okända människor :S men hon kommer ju få leka å få massa nya vänner så det är ju bra :)
 
Hade med mej min lilla dotter till jobbet idag så hon fick se vart ja är när ja inte e e hemma med henne å hon hälsade på alla å sprang runt i butiken :P Hon var faktist jätte duktig å drog inte i allt utan hon bara sprang runt å kika :) mamma stolt! <3
 
Nu ska ja gå ner å lägga mej å sova för ja e helt slut!! imöra ska vi ju till challa å först hälsa på bettan m familj å sen ska vi vidare å utöka våran egen familj ;) ska köpa akvarium å fiskar :) blir mysigt å skoj det :)
 
Natti natti :)

RSS 2.0